Venezuela – Mexico

Copa América Groepsfase

Analyse voor de Wedstrijd Venezuela vs Mexico

Statistische Analyse van Venezuela:

De prestaties van Venezuela in de Copa América zijn tot nu toe gemengd. In hun meest recente wedstrijd versloegen ze Ecuador met 2-1, waarbij ze 1,6 xG genereerden en slechts 0,9 xG toestonden, wat wijst op een solide verdediging en effectieve aanvallen. Het team eindigde de wedstrijd met 65% balbezit, wat duidt op een dominante aanwezigheid.

Spelersprestaties:

• Salomón Rondón: Hoewel hij tot nu toe slechts één assist heeft geregistreerd, is zijn rol in de aanvallen cruciaal. Met 4,34 schoten en 1,08 schoten op doel per 90 minuten is hij actief betrokken bij de aanval.
  • Darwin Machís: Eén doelpunt en één assist, met 6 schoten per 90 minuten, laten zien dat hij een bedreiging voor het doel is.
  • Jhonder Cádiz: Met één doelpunt en 2 schoten per 90 minuten is hij ook een potentiële bedreiging.

In de verdedigingslinie:

• Yordan Osorio en Nahuel Ferraresi hebben solide prestaties geleverd. Osorio heeft een passnauwkeurigheid van 91,7%, terwijl Ferraresi 90,3% heeft, wat helpt bij de balverdeling en verdediging.

Statistische Analyse van Mexico:

De prestaties van Mexico laten gemengde resultaten zien. Ze verloren hun eerste wedstrijden tegen Uruguay en Brazilië, maar slaagden erin Jamaica met 1-0 te verslaan in hun eerste Copa América-wedstrijd. In deze wedstrijd genereerden ze 1,0 xG en stonden slechts 0,5 xG toe, wat wijst op een strakke maar succesvolle verdediging.

• Gerardo Arteaga: Als verdediger scoorde hij een doelpunt en droeg hij bij aan de aanvallen met een passnauwkeurigheid van 93,2%.
  • Julián Quiñones: Eén doelpunt en 4 schoten per 90 minuten maken hem een sleutelspeler in de aanvallen.
  • Luis Romo: Eén assist en 2,95 schoten per 90 minuten, actief betrokken als aanvallende middenvelder.

In de verdediging:

• Johan Vásquez en César Montes: Beide leveren stabiele verdedigende prestaties, met hoge passnauwkeurigheid en meerdere succesvolle tackles.

Risicoanalyse en Tips:

Tips met Laag Risico:

1. Venezuela wint meer dan 3,5 corners – Met 65% balbezit in eerdere wedstrijden kunnen de frequente aanvallen van Venezuela leiden tot corners.
    • Risiconiveau: Laag
  2. Meer dan 3,5 gele kaarten in de wedstrijd – De verdediging van Mexico kan onder grote druk staan van Rondón en Machís, wat de kans op gele kaarten vergroot.

Tips met Gemiddeld Risico:

1. Salomón Rondón scoort of geeft een assist – Op basis van de aanvallende statistieken van Rondón is er een grote kans dat hij direct bijdraagt aan een doelpunt.
    • Risiconiveau: Gemiddeld

Motivatie van Beide Teams:

Volgens de analyse is een overwinning cruciaal voor beide teams om door te gaan. De eerdere overwinning van Venezuela biedt momentum, terwijl Mexico een overwinning nodig heeft om uitschakeling in de groepsfase te voorkomen.

Samenvatting:

De wedstrijd tussen Venezuela en Mexico belooft een gebalanceerde strijd te worden, met Venezuela iets gunstiger op basis van statistieken en de vorm van de spelers. De bovenstaande tips zijn laag en gemiddeld risico, rekening houdend met de huidige vorm en motivatie van beide teams.