MONZA – ATALANTA

21/04/2024

Elemzésem során a Monza és az Atalanta csapatainak statisztikáit, illetve szakértői cikkek sokaságát használtam fel. Az adatokat figyelembe véve a következő következtetésekre jutottam:

1) Alacsony kockázatú fogadási tippek:

  • Mindkét csapat szerez gólt: Monza és Atalanta mérkőzésein gyakran szerepelnek gólok mindkét oldalról. Atalanta erős támadópotenciállal rendelkezik, amit a gólok számában és az xG (várható gólok) statisztikájában is láthatunk. Monza viszont több mérkőzésen is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és többször is gólt szerzett. Ez alacsony kockázatúnak tűnik.
  • Döntetlen vagy Atalanta győzelem: Atalanta jobb formában van, mint a Monza, ezért valószínűbb, hogy nyernek vagy legalább döntetlent érnek el. Ezt alacsony kockázatúnak értékelem.

2) A mérkőzés győztese:

  • Atalanta várhatóan győzni fog ezen a mérkőzésen. Az Atalanta statisztikai adatai, mint az xG (várható gólok) és a G+A (gólok plusz asszisztok) magasabbak, mint a Monza hasonló adatai. Ezenkívül az Atalanta védelmi statisztikái is erősebbek, mint a Monza támadói képességei, ami azt jelzi, hogy nehezen tudnának a Monza ellen érvényesülni.

3) Több vagy kevesebb, mint 1.5 gól a mérkőzésen:

  • Valószínűleg több, mint 1.5 gól lesz a mérkőzésen. Mindkét csapat rendszeresen szerez gólokat, és az Atalanta nagy gólkülönbséggel nyert mérkőzéseket az elmúlt időszakban. Az Atalanta és Monza mérkőzéseken elért eredmények is ezt támasztják alá, hiszen gyakran fordultak elő olyan meccsek, ahol legalább két gólt láthattunk.

Ezeket a következtetéseket a csapatok aktuális formája, a szezonban eddig mutatott teljesítményük, valamint a statisztikai adatok alapján vontam le, amelyek magukban foglalják az xG adatokat, gólok számát, asszisztokat és a védelmi mutatókat is. A részletes statisztikai elemzés és a szakértői cikkekben szereplő megfigyelések összehasonlítása alapján az Atalanta jobb eséllyel rendelkezik a győzelemre, míg a Monza inkább csak szoros eredményt érhet el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük