DORTMUND – ATLETICO

16/04/2024

Op basis van de analyse doe ik mijn voorspellingen voor de Champions League kwartfinale tweede leg tussen Borussia Dortmund en Atlético Madrid op drie belangrijke punten. Op basis van de gegevens en de mening van experts ben ik tot de volgende conclusies gekomen:

1) Wie gaat de wedstrijd winnen en waarom?
Atletico Madrid komt naar Dortmund met een 2-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd, wat een psychologisch voordeel zou kunnen zijn. Atletico is in goede vorm en heeft vier van de laatste vijf wedstrijden gewonnen, terwijl de vorm van Dortmund nogal wisselvallig is. De kracht van Atletico komt tot uiting in zowel de verdediging als de aanval: ze staan gemiddeld minder doelpunten toe (1 tegen 0,78) en scoren meer (2,34 tegen 1,23 doelpunten/wedstrijd). Atletico heeft meer ervaring op het internationale podium en domineerde de eerste helft van hun laatste wedstrijd, waardoor ze meer kans maken op kwalificatie.

2) Zullen er meer of minder dan anderhalve goal vallen in de wedstrijd en waarom?
Door Atletico’s hogere doelpunten tegen ratio en Dortmund’s aanvallende kracht thuis, zullen er waarschijnlijk meer dan anderhalve doelpunt vallen. Atletico’s aanvalskracht en Dortmund’s defensieve kwetsbaarheid (vooral in grote wedstrijden) suggereren dat dit een open, doelpuntrijke wedstrijd zou kunnen worden. Het 2-1 resultaat van de eerste wedstrijd is daar een sterk argument voor.

3) Wat kunnen we zeggen over de wedstrijd als een resultaat met een laag risico?
De optie “beide teams scoren” lijkt weinig risicovol, omdat beide teams een sterke aanvallende afdeling hebben en in het verleden succesvol zijn geweest. De frequentie van de doelpunten van Atletico en de aanvallende kracht van Dortmund thuis spreken in het voordeel van deze optie. Daarnaast lijkt de “meer dan anderhalf doelpunt” wedoptie een veilige gok vanwege de dynamiek van de wedstrijd en de aanvallende kracht van de teams.

Over het geheel genomen heeft Atletico Madrid meer kans om te winnen als je kijkt naar de vorm van het team, het doelgemiddelde en de verdedigingsindicatoren, maar ik zou niet aanraden om op deze wedstrijd te wedden. Er wordt meer dan anderhalf doelpunt verwacht in deze wedstrijd en beide teams zullen waarschijnlijk scoren. Naast de statistische gegevens speelden ook de meningen van experts een belangrijke rol in de analyse, die bijdroegen aan een completer begrip van de situatie als geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *