BARCELONA – PSG

16/04/2024

Returoppgjøret i Champions League-kvartfinalen mellom Barcelona og Paris Saint-Germain tegner til å bli et spennende oppgjør. Statistikk og analytikere spår utfallet basert på en rekke faktorer.

1) Hvem vinner kampen og hvorfor?
Barcelona er i en fordelaktig posisjon, etter å ha vunnet den første kampen i Paris 3-2. De er ubeseiret i 13 kamper, hvorav de har vunnet 10. Statistisk sett har Barcelona scoret flest mål (i snitt 2,12 per kamp), mens PSG bare har scoret 1,67 mål i snitt. Barcelonas forsvar er også sterkere, med færre mål imot i snitt (1,12 mot 1,34). Barcelona har også en eksepsjonell pasningsnøyaktighet (87,56 %) og en høy prosentandel ballbesittelse (56,67 %), noe som gjør dem i stand til å kontrollere spillet. Disse tallene tyder på at Barcelona har større sannsynlighet for å vinne returoppgjøret.

2) Blir det mer eller mindre enn halvannet mål i kampen, og hvorfor?
Basert på statistikken og måten lagene spiller på, er det sannsynlig at det vil falle mer enn halvannet mål i kampen. Barcelona scorer i gjennomsnitt mer enn to mål per kamp, og PSG har solide spisser som Mbappé og Dembélé, som kan score når som helst. Dessuten endte det forrige oppgjøret uavgjort 3-3, noe som også indikerer at det vil falle flere mål i returoppgjøret.

3) Hva kan vi si om denne kampen som en lavrisikokonklusjon?
Et lavrisikospill kan være BTTS (begge lag scorer), ettersom begge lag har en sterk angrepsrekke og begge lag scoret i den første kampen. Alternativet “seier eller uavgjort” for Barcelona virker også som et lavrisikospill, med tanke på lagets form og fordelen i den første kampen. Det kan også være verdt å vurdere det asiatiske handikappet , som er i Barcelonas favør, ettersom de både statistisk og formelt sett er det sterkeste laget.

Alt i alt er det mest sannsynlig at Barcelona klarer å beholde ledelsen og går videre til neste runde. Mer enn halvannet mål bør falle i denne kampen, og alternativet “to lag scorer” er et spill med lav risiko. Statistiske data spilte en viktig rolle i analysen, som jeg kombinerte med menneskelig ekspertanalyse.