B. Leverkusen vs West Ham

11/04/2024

Etter en foreløpig analyse og en nærmere titt på statistikken, bør det første oppgjøret i Europa League-kvartfinalen mellom Bayer Leverkusen og West Ham United gå i motstanderens favør. Jeg tror dette er tilfelle av flere grunner:

For det første har Leverkusen vært i imponerende form i både Bundesliga og Europa League. Laget har scoret 24 mål og bare sju i Europa League, et snitt på tre mål per kamp, mens snittet bare er 0,88 mål imot. Laget har 61 prosent ballbesittelse og en pasningspresisjon på 90,88 prosent, noe som viser at de er i stand til å kontrollere spillet og slå presise pasninger. I tillegg har Leverkusen vunnet alle hjemmekampene sine i Europa League denne sesongen og scoret minst tre mål hver gang.

For det andre, selv om West Ham har kommet langt i europeiske cuper de siste årene og imponerte i returkampen mot Freiburg, er statistikken deres mindre imponerende enn Leverkusens. De har scoret 15 mål og sluppet inn fem i Europa League, med et snitt på 1,0 mål i favør og 0,0 mål imot per kamp. De har scoret 15 mål og sluppet inn fem i Europa League, med et snitt på 1,88 mål i favør og 0,63 imot per kamp. De har scoret 15 mål og sluppet inn fem i Europa League, med et snitt på 1,88 mål i favør og 0,63 mål imot per kamp. De har også dårligere ballbesittelse og pasningsnøyaktighet enn Leverkusen.

For det tredje driver Leverkusen-trener Xabi Alonso laget bemerkelsesverdig godt, og comebacket mot Qarabag viste lagets mentale styrke og utholdenhet. Slike comebacks kan gi et lag mye selvtillit til andre kamper.

Ifølge “ekspertene” har Leverkusen og West Ham så langt bare møtt hverandre i en vennskapskamp, som Leverkusen vant 4-0. Selv om det ikke var en offisiell kamp, viser resultatet at Leverkusen kan dominere West Ham.

1) Basert på analysen tror jeg Bayer Leverkusen vinner kampen (med en minimal sjanse for uavgjort). Lagets utmerkede form, deres styrke på hjemmebane og deres statistiske overlegenhet gjør dem til det laget som er nærmest seier.

2) Når det gjelder mål, med tanke på Leverkusens angrepspotensial og svakhetene i West Hams forsvar, er det sannsynlig at det blir mer enn 1,5 mål i denne kampen. Leverkusen har scoret minst tre mål i hver hjemmekamp i Europa League denne sesongen, så dette kan bli en kamp med mange mål.

Selv om West Ham er i stand til å overraske, gjør deres nåværende form og statistiske overtak Bayer Leverkusen til favoritter til å vinne dette avgjørende Europa League-møtet, men uavgjort kan bli en overraskelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *