AC Milan mot Roma

11/04/2024

Oppgjøret mellom AC Milan og Roma i kvartfinalene i Europa League er ikke bare et oppgjør i italiensk fotball, men også en kamp som kan få stor betydning for begge lags sesong. I analysen vår har vi sett nærmere på statistikk, form og status for nøkkelspillerne, og vi har også tatt hensyn til ekspertenes foreløpige analyser. Du finner høydepunktene i analysen vår nedenfor.

AC Milan har vært i strålende form i det siste og har sin beste periode siden 2006 med syv seire på rad. De har scoret minst ett mål på de 29 siste kampene i alle turneringer og scorer statistisk sett tre mål per kamp. Roma er også i god form og har bare tapt to ganger på 15 kamper siden Daniele De Rossi kom inn, og seieren over Lazio nylig viser at de er i stand til å slå de store lagene.

AC Milan er spesielt sterke på hjemmebane: De er ubeseiret på de ti siste kampene på San Siro og har bare vunnet to ganger på 15 Serie A-kamper. Roma, på sin side, sliter på reisefot i de europeiske cupene: De har ikke vunnet på de åtte siste kampene i utslagsfasen.

Det er viktig å merke seg at AC Milan må klare seg uten Fikayo Tomori, mens Roma må klare seg uten Evan Ndicka og Sardar Azmoun. Begge lag har imidlertid nøkkelspillere som kan bli avgjørende, som Olivier Giroud, Christian Pulisic og Rafael Leao for AC Milan og Romelu Lukaku, Paulo Dybala og Stephan El Shaarawy for Roma.

1) Med tanke på AC Milans utmerkede hjemmestatistikk, offensive ferdigheter og form i det siste, tror jeg det er mer sannsynlig at de vinner eller spiller uavgjort. Lagets atmosfære og samhold på San Siro kan være nøkkelen til suksess.

2) Begge lagene har spisser som scorer mål, så det er sannsynlig at det vil bli scoret mer enn halvannet mål i kampen. AC Milans offensive fotball og Romas ønske om å holde kampen åpen gjør det sannsynlig at det blir en målrik kamp.

Selv om Roma kan bli en stor utfordring for ACMilan, tyder hjemmefordel, form og angrepsstyrke på at AC Milan er nærmere seier i dette spennende italienske oppgjøret, som kan ende uavgjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *