AC Milan vs Roma

11/04/2024

De confrontatie tussen AC Milan en Roma in de kwartfinales van de Europa League is niet alleen een spektakelstuk van het Italiaanse voetbal, maar ook een wedstrijd die een grote impact kan hebben op het seizoen van beide teams. In onze analyse hebben we goed gekeken naar de statistieken, vorm en status van de belangrijkste spelers, en we hebben ook rekening gehouden met de voorlopige analyses van de experts. De hoogtepunten van onze analyse vind je hieronder.

AC Milan is de laatste tijd in uitstekende vorm en boekt hun beste reeks sinds 2006 met zeven overwinningen op rij. Ze hebben minstens één doelpunt gemaakt in hun laatste 29 wedstrijden in alle competities en scoren statistisch gezien 3 doelpunten per wedstrijd. Roma is ondertussen ook in goede vorm, ze hebben sinds de komst van Daniele De Rossi slechts twee keer verloren in 15 wedstrijden en hun recente overwinning op Lazio laat zien dat ze in staat zijn om grote teams te verslaan.

AC Milan is vooral thuis sterk: ze zijn ongeslagen in hun laatste tien wedstrijden in het San Siro en hebben in 15 Serie A-wedstrijden slechts twee keer gewonnen. Roma daarentegen heeft het moeilijk op hun reizen in de Europese bekers: ze hebben in hun laatste acht wedstrijden in de knock-outfase niet gewonnen.

Het is belangrijk om te weten dat AC Milan het zonder Fikayo Tomori moet stellen, terwijl Roma het zonder Evan Ndicka en Sardar Azmoun moet stellen. Beide teams hebben echter belangrijke spelers die beslissend kunnen zijn, zoals Olivier Giroud, Christian Pulisic en Rafael Leao voor AC Milan en Romelu Lukaku, Paulo Dybala en Stephan El Shaarawy voor Roma.

1) Gezien het uitstekende thuisrecord, de aanvallende kracht en de recente vorm van AC Milan denk ik dat ze meer kans hebben om te winnen of zelfs gelijk te spelen. De sfeer en de cohesie van het team in het San Siro zouden de sleutel tot succes kunnen zijn.

2) Beide teams hebben spitsen die doelpunten maken, dus het is waarschijnlijk dat er meer dan anderhalf doelpunt wordt gescoord in de wedstrijd. Het aanvallende voetbal van AC Milan en de wens van Roma om het spel open te houden, maken een hoog scorend treffen waarschijnlijk.

Hoewel Roma een grote uitdaging zou kunnen zijn voorAC Milan, suggereren thuisvoordeel, vorm en aanvalskracht dat AC Milan dichter bij de overwinning is in deze spannende Italiaanse ontmoeting, die zou kunnen eindigen in een gelijkspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *