ASTON VILLA tegen BRENTFORD

06/04/2024

De clash tussen Aston Villa en Brentford belooft een interessante wedstrijd te worden in de Premier League, met beide teams die vechten voor belangrijke punten om hun doelen te bereiken. Hieronder analyseer ik de verwachte uitslag en het doelsaldo van de wedstrijd op basis van statistieken en analyses van experts.

Aston Villa is het seizoen sterk begonnen, heeft er 18 gewonnen en 8 verloren, 63 doelpunten gescoord en 46 tegen gekregen. Met een gemiddelde van 2,03 doelpunten per wedstrijd en een passnauwkeurigheid van 86% hebben ze een solide aanvalsspel en goed balbezit. Brentford daarentegen eindigde het seizoen met 7 overwinningen, 17 nederlagen, 42 gescoorde doelpunten en 55 tegendoelpunten. Ze scoren gemiddeld 1,35 doelpunten per wedstrijd en hebben een 76% lagere passnauwkeurigheid, wat suggereert dat ze minder effectief zijn in de aanval en minder nauwkeurig in het hanteren van de bal.

Villa is thuis sterker dan uit en staat momenteel op de vierde plaats, wat volgend seizoen Champions League-kwalificatie zou kunnen betekenen. Brentford staat op de 15e plaats, waardoor ze in overlevingsmoeilijkheden verkeren.

1) Aston Villa heeft meer kans om de wedstrijd te winnen en de kans op een gelijkspel is kleiner. Een goede thuisvorm, een hoger doelpunten tegen gemiddelde en betere defensieve statistieken maken hen favoriet. Bovendien vergroot het slechte uitrecord van Brentford, met negen nederlagen in hun laatste tien wedstrijden, de kansen van Villa nog verder.

2) De wedstrijd zal waarschijnlijk eindigen in meer dan anderhalf doelpunt. Het hoge scoringspercentage van Aston Villa en het hoge scoringspercentage van Brentford geven aan dat er een doelpuntrijke wedstrijd wordt verwacht. Beide teams hebben problemen in de verdediging, wat kan leiden tot meer doelpunten.

Over het geheel genomen is Aston Villa in het voordeel ten opzichte van Brentford, zowel in aanvallend als verdedigend opzicht. De betere thuisvorm en de slechte uitprestaties van Brentford maken een overwinning van Villa waarschijnlijker. Op basis van de statistieken en de huidige vorm van de teams verwachten we een wedstrijd met veel punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *