Man City mot Arsenal

31/03/2024

Oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal er utvilsomt en av de mest etterlengtede kampene i den engelske Premier League, spesielt på denne tiden av året når hvert eneste poeng er avgjørende for tittelen. I min analyse har jeg tatt hensyn til lagenes statistikk, ekspertenes analyser og lagenes nåværende form.

Manchester City er i imponerende form på hjemmebane, med 38 kamper uten tap og ubeseiret på de 22 siste kampene i alle turneringer. Den gode formen og det solide forsvaret, med bare 28 innslupne mål denne sesongen, vitner om en eksepsjonell prestasjon. Men angrepet er også bemerkelsesverdig, med 63 mål, et snitt på over 2 mål per kamp.

Sett fra Arsenals ståsted er deres perfekte rekke i 2024 – åtte seire på åtte kamper – bemerkelsesverdig. Det faktum at de har spilt 17 kamper uten å slippe inn mål i de tre siste bortekampene, tyder dessuten på at angrepsavdelingen kan bli spesielt farlig i denne turneringen. Det er klubben som har scoret flest mål i ligaen med 70, og forsvaret er også solid med bare 24 innslupne mål.

Skader og tilbakekomst av spillere etter landslagspausen blir avgjørende for begge lag. Manchester City må klare seg uten Kyle Walker og John Stones, men Kevin De Bruyne og Jack Grealish er tilbake, og Ederson kan bli et stort pluss. For Arsenal er Gabriel, Saka og Martinelli usikre, men Arteta er optimistisk med tanke på deres tilbakekomst.

1) Å vinne: Arsenal er i storform, spesielt i angrep, men Manchester City er en solid hjemmebanemotstander og har ikke tapt på Etihad Stadium siden november 2022. Gitt statistikken og lagenes nåværende form, forventer vi en veldig jevn kamp. Arsenal har imidlertid en liten fordel på grunn av sin form i det siste og sin offensive styrke, noe som kan være nok til å vinne kampen med tanke på Manchester Citys skadeproblemer. Så etter min mening bør Arsenal være i stand til å bryte sin ubeseirede rekke på Etihad og vinne. Uavgjort er også mulig i denne kampen.

2) Antall mål: Med tanke på begge lags sterke angrep og det høye risikonivået, er det sannsynlig at det vil bli scoret mer enn halvannet mål i denne kampen. Arsenals målsnitt i de siste bortekampene og Manchester Citys målsnitt på hjemmebane tyder på at begge lag vil være i stand til å score. Basert på statistikken og den nåværende formen er det en god sjanse for mer enn 1, 5 mål i denne kampen.

Alt i alt ser kampen mellom Manchester City og Arsenal ut til å bli en jevn kamp der spissene kan dominere og Arsenal har sjansen til å befeste ledelsen i ligaen, ellers blir det uavgjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *