Holandija – Turska

Četvrtfinale Evropskog Prvenstva, 6. jul 2024, 21:00 (CET)

Analiza i Prognoza za Utakmicu Četvrtfinala Evropskog Prvenstva između Holandije i Turske

Statistika Holandije

Nastupi Holandije na Evropskom prvenstvu 2024 pokazali su mešovite rezultate. U grupnoj fazi ostvarili su jednu pobedu (2-1 protiv Poljske), jedan nerešen rezultat (0-0 protiv Francuske) i jedan poraz (3-2 protiv Austrije). U osmini finala ubedljivo su pobedili Rumuniju (3-0). Odbrana tima bila je nepostojana, primivši četiri gola u četiri utakmice, ali su dva puta uspeli da zadrže mrežu netaknutom.

Ključni Igrači:

  • Cody Gakpo bio je izvanredan sa tri gola i jednom asistencijom.
  • Memphis Depay takođe je odigrao ključnu ulogu u napadu sa jednim golom i stalnom kreativnom igrom.
  • Golman Bart Verbruggen bio je pouzdan sa 75% uspešnosti odbrana.

Statistika Turske

Turska je takođe postigla mešovite rezultate u grupnoj fazi, ali je uspela da se plasira dalje. U grupnoj fazi zabeležili su dve pobede (3-1 protiv Gruzije, 2-1 protiv Češke) i jedan poraz (0-3 protiv Portugala). U osmini finala tesno su pobedili Austriju (2-1).

Ključni Igrači:

  • Arda Güler i Orkun Kökçü pokazali su odlične napadačke nastupe, svaki sa po dva gola.
  • Hakan Çalhanoğlu je dirigovao sredinom terena i igrao važnu ulogu u organizaciji napada.
  • Golman Mert Günok takođe je dobro branio sa 80% uspešnosti odbrana.

Analiza i Saveti

1. Broj Golova:

  • Utakmice oba tima pokazale su mešovite rezultate u pogledu broja golova. U proseku, utakmice Holandije imale su 2,75 gola, dok su utakmice Turske imale u proseku 3 gola.
  • Savet: Više od 1,5 golova (Nizak rizik), Više od 2,5 golova (Srednji rizik) – Na osnovu dosadašnjih rezultata, očekuje se da će oba tima postići golove i da će utakmica biti bogata golovima.

2. Oba Tima Daju Gol:

  • Napad Holandije je jak, posebno sa Gakpom i Depayem, dok je Turska takođe uspela da postiže golove u grupnoj fazi i osmini finala.
  • Savet: Oba tima daju gol (Srednji rizik) – U prethodnim utakmicama oba tima često su postizala golove, pa je verovatno da će obe strane postići gol.

3. Broj Kornera:

  • Holandija je imala u proseku 5 kornera po utakmici, dok je Turska imala u proseku 4 kornera.
  • Savet: Više od 7,5 kornera (Nizak rizik), Više od 9,5 kornera (Srednji rizik) – Oba tima igraju aktivan napadački fudbal, što može dovesti do više kornera.

4. Prolazak Holandije (Srednji rizik): Na osnovu statistike Holandije, oni su dominantan tim na turniru, sa nekoliko ključnih igrača u odličnoj formi. Njihova odbrana je takođe stabilnija od Turske, koja je sklona greškama. Iako Turska može postići golove, njihove defanzivne slabosti daju Holandiji veće šanse za prolazak.

5. Pobjeda ili Neriješeno Holandije u Regularnom Vremenu – Dvostruka Prilika (Nizak rizik): Holandija je verovatniji pobednik zbog jakog napada i stabilne odbrane. Statistike i mišljenja stručnjaka takođe podržavaju ovo mišljenje.

6. Gol Codyja Gakpoa (Srednji rizik): Na osnovu Gakpoove forme i xG indikatora, verovatno će ponovo postići gol.

Motivacija i Ljudski Faktori: Na osnovu analiza, Holandija je motivisana da pokaže svoje napadačke snage, dok Turska nastoji da nastavi svoje uspehe i iznenadi protivnika. Oba tima su odlučna da pobede i napreduju, što obećava intenzivnu i uzbudljivu utakmicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *