Nizozemska – Turska

Četvrtfinale Europskog Prvenstva, 6. srpnja 2024, 21:00 (CET)

Analiza i Prognoza za Utakmicu Četvrtfinala Europskog Prvenstva između Nizozemske i Turske

Statistika Nizozemske

Nastupi Nizozemske na Europskom prvenstvu 2024 pokazali su mješovite rezultate. U grupnoj fazi ostvarili su jednu pobjedu (2-1 protiv Poljske), jedan neriješen rezultat (0-0 protiv Francuske) i jedan poraz (3-2 protiv Austrije). U osmini finala uvjerljivo su pobijedili Rumunjsku (3-0). Obrana momčadi bila je nepostojana, primivši četiri gola u četiri utakmice, ali su dva puta uspjeli zadržati mrežu netaknutom.

Ključni Igrači:

  • Cody Gakpo bio je izvanredan s tri gola i jednom asistencijom.
  • Memphis Depay također je odigrao ključnu ulogu u napadu s jednim golom i kontinuiranom kreativnom igrom.
  • Vratar Bart Verbruggen bio je pouzdan s 75% uspješnosti obrana.

Statistika Turske

Turska je također postigla mješovite rezultate u grupnoj fazi, ali su uspjeli napredovati. U grupnoj fazi zabilježili su dvije pobjede (3-1 protiv Gruzije, 2-1 protiv Češke) i jedan poraz (0-3 protiv Portugala). U osmini finala tijesno su pobijedili Austriju (2-1).

Ključni Igrači:

  • Arda Güler i Orkun Kökçü pokazali su izvrsne napadačke nastupe, svaki s po dva gola.
  • Hakan Çalhanoğlu dirigirao je sredinom terena i igrao važnu ulogu u organizaciji napada.
  • Vratar Mert Günok također je dobro branio s 80% uspješnosti obrana.

Analiza i Savjeti

1. Broj Golova:

  • Utakmice obje momčadi pokazale su mješovite rezultate u smislu broja golova. U prosjeku su utakmice Nizozemske imale 2,75 golova, dok su utakmice Turske imale u prosjeku 3 gola.
  • Savjet: Više od 1,5 golova (Niski rizik), Više od 2,5 golova (Srednji rizik) – Na temelju dosadašnjih rezultata, očekuje se da će obje momčadi postići golove i da će utakmica biti bogata golovima.

2. Obje Momčadi Postižu Gol:

  • Napad Nizozemske je jak, posebno s Gakpom i Depayem, dok je Turska također uspjela postići golove u grupnoj fazi i u osmini finala.
  • Savjet: Obje momčadi postižu gol (Srednji rizik) – U prethodnim utakmicama obje su momčadi često postizale golove, stoga je vjerojatno da će obje strane naći mrežu.

3. Broj Kornera:

  • Nizozemska je imala u prosjeku 5 kornera po utakmici, dok je Turska imala u prosjeku 4 kornera.
  • Savjet: Više od 7,5 kornera (Niski rizik), Više od 9,5 kornera (Srednji rizik) – Obje momčadi igraju aktivan napadački nogomet, što može dovesti do više kornera.

4. Prolazak Nizozemske (Srednji rizik): Na temelju statistike Nizozemske, oni su dominantna momčad na turniru, s nekoliko ključnih igrača u izvrsnoj formi. Njihova je obrana također stabilnija od Turske, koja je sklona greškama. Iako Turska može postići golove, njihove obrambene slabosti daju Nizozemskoj veće šanse za napredak.

5. Pobjeda ili Neriješeno Nizozemske u Regularnom Vremenu – Dvostruka Prilika (Niski rizik): Nizozemska je vjerojatniji pobjednik zbog snažnog napada i stabilne obrane. Statistike i mišljenja stručnjaka također podržavaju ovo stajalište.

6. Gol Codyja Gakpoa (Srednji rizik): Na temelju Gakpoove forme i xG indikatora, vjerojatno će ponovno postići gol.

Motivacija i Ljudski Faktori: Na temelju analiza, Nizozemska je motivirana pokazati svoje napadačke snage, dok Turska nastoji nastaviti svoje uspjehe i iznenaditi protivnika. Obje su momčadi odlučne pobijediti i napredovati, što obećava intenzivnu i uzbudljivu utakmicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)