Hollandia – Törökország

Európa-bajnokság negyeddöntő, 2024. július 6. 21:00 (CET)

Elemzés és Előrejelzés a Hollandia – Törökország Európa-bajnokság negyeddöntő mérkőzéshez

Hollandia Statisztikák

Hollandia eddigi teljesítménye a 2024-es Európa-bajnokságon vegyes eredményeket hozott. A csoportkörben egy győzelem (2-1 Lengyelország ellen), egy döntetlen (0-0 Franciaország ellen), és egy vereség (3-2 Ausztria ellen) született. A nyolcaddöntőben magabiztos győzelmet arattak Románia ellen (3-0). A csapat védekezése változó volt, négy mérkőzésen összesen négy gólt kaptak, azonban két alkalommal sikerült kapott gól nélkül lehozniuk a meccset.

Kulcsjátékosok:

  • Cody Gakpo támadó teljesítménye kiemelkedő volt, három gól és egy assziszt révén.
  • Memphis Depay szintén fontos szerepet játszott a támadásokban, egy góllal és folyamatos kreatív játékkal.
  • Bart Verbruggen kapus megbízhatóan teljesített, 75%-os védési hatékonysággal.

Törökország Statisztikák

Törökország szintén vegyes eredményeket ért el a csoportkörben, de végül sikerült továbbjutniuk. A csoportkörben két győzelmet (3-1 Georgia ellen, 2-1 Csehország ellen) és egy vereséget (0-3 Portugália ellen) könyvelhettek el. A nyolcaddöntőben szoros mérkőzésen 2-1-re győztek Ausztria ellen.

Kulcsjátékosok:

  • Arda Güler és Orkun Kökçü kiemelkedő támadó szereplést mutattak, mindkettő két gólhoz járult hozzá.
  • Hakan Çalhanoğlu irányította a középpályát, és fontos szerepet játszott a támadások szervezésében.
  • Mert Günok kapus szintén jól teljesített, 80%-os védési hatékonysággal.

Elemzés és Tippek

1. Gólok száma:

  • Mindkét csapat eddigi mérkőzései vegyes eredményeket mutattak a gólok számában. Hollandia mérkőzésein átlagosan 2.75 gól született, míg Törökország mérkőzésein 3 gól volt az átlag.
  • Tipp: 1.5 felett (Alacsony kockázat), 2.5 felett (Közepes kockázat) – Az eddigi eredmények alapján várható, hogy mindkét csapat szerez majd gólt, és a mérkőzés gólgazdag lesz.

2. Mindkét csapat szerez gólt:

  • Hollandia támadósora erős, különösen Gakpo és Depay révén, míg Törökország szintén képes volt gólokat szerezni a csoportkör és a nyolcaddöntő során.
  • Tipp: Mindkét csapat szerez gólt (Közepes kockázat) – Az előző mérkőzéseken mindkét csapat gyakran szerzett gólokat, így valószínű, hogy mindkét oldalon lesz találat.

3. Szögletek száma:

  • Hollandia mérkőzésein átlagosan 5 szögletet végeztek el, míg Törökország mérkőzésein átlagosan 4 szöglet volt.
  • Tipp: 7.5 szöglet felett (Alacsony kockázat), 9.5 szöglet felett (Közepes kockázat) – Mindkét csapat aktív támadó játékot játszik, ami több szögletet eredményezhet.

4. Hollandia továbbjutása (Közepes kockázat): Hollandia statisztikái alapján domináns csapat a tornán, és több kulcsjátékosuk is kiváló formában van. A védekezésük is stabilabb Törökországnál, amely hajlamos hibákra. Bár Törökország is képes gólokat szerezni, védekezésük gyengeségei miatt Hollandia nagyobb eséllyel jut tovább.

5. Hollandia győzelem vagy döntetlen a rendes játékidőben – Kétesély (Alacsony kockázat): Hollandia esélyesebb a győzelemre erős támadósora és stabil védelme miatt. A statisztikák és a szakértői vélemények is ezt támasztják alá.

6. Cody Gakpo gólja (Közepes kockázat): Gakpo eddigi teljesítménye és xG mutatója alapján valószínű, hogy újra betalál.

Motiváció és emberi tényezők: Az emberi elemzések alapján Hollandia motivált, hogy bizonyítsa erősségeit a támadósorban, míg Törökország az eddigi sikereit folytatva próbálja meg meglepni ellenfelét. Mindkét csapatnak fontos a győzelem a továbbjutás szempontjából, ami intenzív és izgalmas mérkőzést ígér.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük