ATHLETIC BILBAO vs. ALAVES

16 March, 2024

Az Athletic Bilbao és az Alavés közötti baszk derbi előtt állva érdemes megvizsgálni mindkét csapat eddigi teljesítményét, statisztikáit és a szakértők véleményét a mérkőzésről. Az alábbi elemzés során figyelembe veszem az említett statisztikai adatokat és a meccs előtti híreket, hogy körüljárjam a találkozó kulcsfontosságú aspektusait.

Athletic Bilbao

Az Athletic Bilbao jelenleg az 5. helyen áll a LaLiga-ban, 15 győzelemmel, 8 döntetlennel és 5 vereséggel. A csapat eddig 48 gólt szerzett, ami átlagosan több mint 1,7 gól/mérkőzést jelent. A Guruzeta és Williams testvérek (Inaki és Nico) által vezetett támadósor különösen veszélyes, amint azt góljaik száma is mutatja. Az otthoni formájuk lenyűgöző, 33 pontot szerezve 14 mérkőzésen, ami azt sugallja, hogy az San Mamésben rendkívül nehéz ellenfelükre találni.

Alavés

Az Alavés a 13. helyen áll, 8 győzelemmel, 8 döntetlennel és 12 vereséggel. A csapat kevesebb gólt szerzett (26) és többet kapott (33), mint az Athletic, ami aggodalomra ad okot a védelmük és támadójátékuk hatékonyságát illetően. Samu Omorodion kiemelkedik a csapatból 8 góllal, ami bizonyítja, hogy ő lehet az Alavés egyik fő fenyegetése a mérkőzés során.

Kulcsfontosságú Elemek és Statisztikák

  • Támadóerő: Az Athletic Bilbao erősebb támadósort mutat, több gólt és asszisztot jegyezve fel, mint az Alavés.
  • Védelmi teljesítmény: Mindkét csapat hasonló számú gólt kapott, de az Athletic jobban ki tudta használni a saját pályáját.
  • Forma: Az Athletic Bilbao jobb formában van, mint az Alavés, különösen otthon, ahol rendkívül erősek.
  • Történelmi előzmények: Az Athletic legutóbbi találkozóikon is legyőzte az Alavést, ami pszichológiai előnyt jelenthet számukra.

Elemzés és Előrejelzés

1) Ki nyeri a mérkőzést és miért?

Az Athletic Bilbao számít a mérkőzés esélyesének, főleg az otthoni teljesítményük és a támadóerőjük miatt. A csapat képes volt fenntartani a nyomást a felső tabella felén, és motivált lesz, hogy folytassa jó formáját a La Liga-ban. Az Alavés küzdött az idegenbeli mérkőzéseken, és bár Samu Omorodion képes lehet veszélyt jelenteni, a Bilbao védelme és középpályája valószínűleg képes lesz kezelni az Alavés támadásait, ami maximum döntetlenre mentheti a találkozót.

2) Több vagy kevesebb mint 1.5 gól esik a mérkőzésen és miért?

Valószínű, hogy a mérkőzésen több mint 1.5 gól fog születni. Az Athletic Bilbao támadóereje, különösen Guruzeta és a Williams testvérek révén, eredményességet ígér. Az Alavés védelmi gondjai tovább növelik a gólok valószínűségét. A korábbi találkozók és a jelenlegi formák alapján az Athletic képes lesz kihasználni az Alavés gyengeségeit, ami valószínűleg több gólt eredményez.

Összegzés

Tekintettel az Athletic Bilbao és az Alavés közötti meccs minden aspektusára, az Athletic Bilbao győzelmét vagy döntetlent és a mérkőzésen elért több mint 1.5 gólt jósolom. Az otthoni előny, a jobb támadó statisztikák és a korábbi találkozók eredményei mind az Athletic javára szólnak. Az Alavésnek javítania kellene az idegenbeli teljesítményén és kihasználnia a rendelkezésre álló lehetőségeit, ha meglepetést szeretne okozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük