Anglija – Švica

Četrtfinale Evropskega prvenstva, 6. julij 2024

Četrtfinalna tekma Evropskega prvenstva med Anglijo in Švico ponuja številne zanimive podatke in trende za analizo. Spodaj bomo podrobno analizirali statistične podatke obeh ekip, skupaj z analizami strokovnjakov, da bi ugotovili, katere so nizko in srednje tvegane stave, ki bi lahko bile najvarnejše za tekmo.

Statistična Analiza Anglije

  1. Učinkovitost Napada:
    • Harry Kane in Jude Bellingham sta najboljša strelca, oba z 2 goli na turnirju. Kane ima povprečno 3,31 strele in 1,02 strele na gol na tekmo, medtem ko Bellingham dosega 0,73 strele in 0,49 strele na gol.
    • Angleška ekipa je v povprečju dosegla 1,45 pričakovanih golov (xG) na tekmo, kar kaže na njihovo sposobnost ustvarjanja priložnosti in doseganja golov.
  2. Obramba in Učinkovitost Vratarja:
    • Jordan Pickford ima 83,3-odstotno učinkovitost obramb, kar kaže na zanesljivo vratarjevo predstavo. Anglija je na turnirju dovolila le dva gola, kar kaže na močno obrambo.
    • Angleška obramba ima povprečno 0,46 prejetih golov na tekmo in 50-odstotni delež čistih mrež.
  3. Statistika Podaj in Kreativnosti:
    • Marc GuéhiJohn Stones in Declan Rice sodijo med najbolj zanesljive podajalce, vsi imajo natančnost podaj nad 90%.
    • Kot ekipa ima Anglija 87,1-odstotno natančnost podaj, kar pomaga ohranjati posest žoge in graditi napade.

Statistična Analiza Švice

  1. Učinkovitost Napada:
    • Michel AebischerRemo Freuler in Dan Ndoye so vsak dosegli po en gol na turnirju, kar kaže, da lahko več igralcev doseže gol.
    • Ekipa je dosegla v povprečju 2,25 pričakovanih golov (xG) na tekmo, kar je več kot Anglija in kaže, da lahko tudi Švica ustvarja priložnosti.
  2. Obramba in Učinkovitost Vratarja:
    • Yann Sommer ima 66,7-odstotno učinkovitost obramb in povprečno 0,75 prejetih golov na tekmo. To je nekoliko manj kot pri Pickfordu, vendar še vedno zagotavlja zanesljivo predstavo.
    • Švicarska obramba ima povprečno 1,75 prejetih golov na tekmo, kar kaže, da so bolj nagnjeni k prejemanju golov kot Anglija.
  3. Statistika Podaj in Kreativnosti:
    • Granit Xhaka in Michel Aebischer izstopata v natančnosti podaj, oba imata natančnost nad 85%.
    • Kot ekipa ima Švica 82,4-odstotno natančnost podaj, kar je nekoliko manj kot pri Angliji, vendar še vedno konkurenčno.

Analize Strokovnjakov

Analize strokovnjakov kažejo, da je Anglija motivirana in dobro organizirana ekipa z močno obrambo in učinkovitimi napadalci. Švica je prav tako močna ekipa, zlasti v napadalnem tretjinu, kjer lahko več igralcev doseže gol.

Nasveti za Stave

Nasveti z Nizkim in Srednjim Tveganjem:

  1. Manj kot 3,5 Gola na Tekmi (Nizko tveganje), Manj kot 2,5 Gola na Tekmi (Srednje tveganje): Obe ekipi imata močno obrambo, kar lahko vodi v nizko število golov.
  2. Anglija Več kot 3,5 Kotov (Nizko tveganje), Anglija Več kot 4,5 Kotov (Srednje tveganje): Anglija pogosto napada in pridobiva veliko kotov.
  3. Manj kot 5,5 Rumene Kartone: Obe ekipi igrata relativno čisto, nabirata malo rumenih kartonov. (Srednje tveganje)
  4. Švica Več kot 2,5 Kotov (Nizko tveganje), Švica Več kot 3,5 Kotov (Srednje tveganje): Švica prav tako aktivno napada, še posebej, če zaostaja.

Povzetek

Tekma med Anglijo in Švico bo tesen boj, obe ekipi imata svoje prednosti in slabosti. Na podlagi statistik in analiz strokovnjakov so nasveti za stave z nizkim in srednjim tveganjem varnejši in imajo večjo verjetnost za ustvarjanje dobička za stavitelje.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja