Албанија – Шпанија

Европско првенство, 24. јун 2024.

Увод

Утакмица Европског првенства између Албаније и Шпаније може се оцењивати на основу бројних статистичких података и анализа стручњака. Заједничко испитивање статистике и мишљења стручњака може помоћи у бољем разумевању перформанси, трендова и могућег исхода утакмице. У наставку дајемо детаљну анализу статистике обе екипе и увиде стручњака.

Статистичка Анализа Албаније

Перформансе и Играчи

Албанија је постигла мешовите резултате у претходним утакмицама. У своје две групне утакмице забележили су један реми (2-2 против Хрватске) и један пораз (1-2 против Италије). У тим утакмицама, Албанија је постигла укупно 3 гола и примила 4.

  • Најбољи стрелци: Куазим Лаћи и Недим Бајрами постигли су по 1 гол. Бајрами је такође забележио асистенцију.
  • Одбрана: Одбрана Албаније изгледа рањиво, посебно узимајући у обзир да су примили 4 гола у 2 утакмице. Голман Томас Стракоша постигао је 71,4% успешности одбрана, што представља умерену перформансу.

Офанзивна Игра и XG (Очекивани Голови)

XG (очекивани голови) Албаније је 2,0, што указује да је тим имао реалну шансу да постигне два гола у претходним утакмицама. Међутим, XG противника је 4,2, што сугерише да су противници имали више прилика за постизање голова.

Перформансе Играча

  • Кристијан Асљани: Истакао се на средини терена са 2,00 шута и 1,00 шутом у оквир по утакмици.
  • Елсеид Хисај: Пружио је снажну дефанзивну перформансу са 5 прогресивних додавања и 3 пресека.

Статистичка Анализа Шпаније

Перформансе и Играчи

Шпанија је доминирала у претходним утакмицама, осигуравајући две победе против Хрватске (3-0) и Италије (1-0).

  • Најбољи стрелци: Алваро Мората и Дани Карвахал постигли су по 1 гол. Ламине Јамал и Фабијан Руиз допринели су асистенцијама.
  • Одбрана: Одбрана Шпаније била је готово беспрекорна, јер нису примили ниједан гол у своје две утакмице. Голман Унаи Симон постигао је 100% успешности одбрана.

Офанзивна Игра и XG

XG Шпаније је 4,0, што указује на реалну шансу за постизање 4 гола. XG противника је само 1,5, што наглашава снагу шпанске одбране.

Перформансе Играча

  • Родри: Пружио је изванредну перформансу на средини терена са 93,8% прецизности додавања и 10 прогресивних додавања.
  • Нико Вилијамс: Показао је импресивну офанзивну игру са 5,00 офанзивних акција по утакмици.

Анализа и Прогноза

Мотивација и Стратешки Фактори

Стручњаци сугеришу да би Албанија могла бити мотивисана јер још увек има шансу за напредовање, али доминација и чврста одбрана шпанског тима представљају тежак изазов. Шпанија тежи да задржи прво место у групи, што је такође снажна мотивација за њих.

Сигурни Предлози за Клађење

  1. Победа Шпаније: (Низак ризик): На основу перформанси и одбране Шпаније вероватно ће победити у утакмици.
  2. Албанија постиже мање од 1,5 голова: (Низак ризик) (Мање од 0,5 голова, Средњи ризик): Шпанија није примила ниједан гол у претходним утакмицама, а напад Албаније није био врло ефикасан.
  3. Мање од 3,5 голова: (Низак ризик): С обзиром на снагу шпанске одбране и релативну неефикасност напада Албаније, очекује се утакмица са мало голова.
  4. Шпанија више од 4,5 корнера: (Низак ризик): Шпанија доминира у нападима и често присиљава противнике на корнере.
  5. Обе екипе добијају жути картон (Средњи ризик): И Албанија и Шпанија су добиле жуте картоне на турниру, што чини вероватним да ће играчи обе екипе добити упозорења.

Сажетак

На основу комбинованог испитивања статистичких података и анализа стручњака, доминација и снажна одбрана Шпаније чине победу Шпаније најсигурнијом опкладом. Албанска екипа ће се борити, али је мало вероватно да ће пробити шпанску одбрану, што такође чини мало голова Албаније и чисту мрежу за Шпанију вероватним исходима.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *