Albanija – Španjolska

Europsko prvenstvo, 24. lipnja 2024.

Uvod

Utakmica Europskog prvenstva između Albanije i Španjolske može se procijeniti na temelju brojnih statističkih podataka i analiza stručnjaka. Zajedničko ispitivanje statistika i mišljenja stručnjaka može pomoći u boljem razumijevanju izvedbe, trendova i mogućeg ishoda utakmice. U nastavku donosimo detaljnu analizu statistike obje momčadi i uvide stručnjaka.

Statistička Analiza Albanije

Izvedba i Igrači

Albanija je ostvarila mješovite rezultate u prethodnim utakmicama. U svoje dvije grupne utakmice zabilježili su jedan remi (2-2 protiv Hrvatske) i jedan poraz (1-2 protiv Italije). U tim utakmicama, Albanija je postigla ukupno 3 gola i primila 4.

  • Najbolji strijelci: Qazim Laçi i Nedim Bajrami postigli su po 1 gol. Bajrami je također zabilježio asistenciju.
  • Obrana: Obrana Albanije izgleda ranjivo, posebno s obzirom na to da su primili 4 gola u 2 utakmice. Vratar Thomas Strakosha postigao je 71,4% uspješnosti obrana, što predstavlja umjerenu izvedbu.

Ofenzivna Igra i XG (Očekivani Golovi)

XG (očekivani golovi) Albanije iznosi 2,0, što ukazuje na to da je momčad imala realne šanse postići dva gola u prethodnim utakmicama. Međutim, XG protivnika iznosi 4,2, što sugerira da su protivnici imali više prilika za postizanje golova.

Izvedbe Igrača

  • Kristjan Asllani: Istaknuo se u sredini terena s 2,00 udaraca i 1,00 udarcem u okvir po utakmici.
  • Elseid Hysaj: Pružio je snažnu obrambenu izvedbu s 5 progresivnih dodavanja i 3 presijecanja.

Statistička Analiza Španjolske

Izvedba i Igrači

Španjolska je dominirala u prethodnim utakmicama, osiguravši dvije pobjede protiv Hrvatske (3-0) i Italije (1-0).

  • Najbolji strijelci: Álvaro Morata i Dani Carvajal postigli su po 1 gol. Lamine Yamal i Fabián Ruiz doprinijeli su asistencijama.
  • Obrana: Obrana Španjolske bila je gotovo besprijekorna, jer nisu primili nijedan gol u svoje dvije utakmice. Vratar Unai Simón postigao je 100% uspješnosti obrana.

Ofenzivna Igra i XG

XG Španjolske iznosi 4,0, što ukazuje na realnu šansu za postizanje 4 gola. XG protivnika iznosi samo 1,5, što naglašava snagu španjolske obrane.

Izvedbe Igrača

  • Rodri: Pružio je izvanrednu izvedbu u sredini terena s 93,8% točnosti dodavanja i 10 progresivnih dodavanja.
  • Nico Williams: Pokazao je impresivnu ofenzivnu igru s 5,00 ofenzivnih akcija po utakmici.

Analiza i Prognoza

Motivacija i Strateški Čimbenici

Stručnjaci sugeriraju da bi Albanija mogla biti motivirana jer još uvijek ima šanse za napredovanje, ali dominacija i čvrsta obrana španjolske momčadi predstavljaju težak izazov. Španjolska želi zadržati prvo mjesto u skupini, što je također snažna motivacija za njih.

Sigurni Prijedlozi za Klađenje

  1. Pobjeda Španjolske: (Nizak rizik): Na temelju izvedbi i obrane Španjolske vjerojatno će pobijediti u utakmici.
  2. Albanija postiže manje od 1,5 gola: (Nizak rizik) (Manje od 0,5 gola, Srednji rizik): Španjolska nije primila nijedan gol u prethodnim utakmicama, a napad Albanije nije bio vrlo učinkovit.
  3. Manje od 3,5 gola: (Nizak rizik): S obzirom na snagu španjolske obrane i relativnu neučinkovitost napada Albanije, očekuje se utakmica s malo golova.
  4. Španjolska više od 4,5 kornera: (Nizak rizik): Španjolska dominira u napadima i često prisiljava protivnike na korner.
  5. Obje momčadi dobivaju žuti karton (Srednji rizik): I Albanija i Španjolska dobile su žute kartone na turniru, što čini vjerojatnim da će igrači obje momčadi dobiti opomene.

Sažetak

Na temelju kombiniranog ispitivanja statističkih podataka i analiza stručnjaka, dominacija i čvrsta obrana Španjolske čine pobjedu Španjolske najsigurnijom okladom. Albanska momčad će se boriti, ali je malo vjerojatno da će probiti španjolsku obranu, što također čini malo golova Albanije i čistu mrežu za Španjolsku vjerojatnim ishodima.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)