Argentinië – Canada

Copa America

Wedstrijdvoorbeschouwing en gedetailleerde analyse

Statistieken van Argentinië

Argentinië verkeert in 2024 in uitstekende vorm, met 13 overwinningen uit hun laatste 14 wedstrijden en slechts één nederlaag. Hun resultaten in vriendschappelijke wedstrijden zijn overtuigend, aangezien ze El Salvador met 3-0 versloegen, Costa Rica met 3-1, Ecuador met 1-0 en Guatemala met 4-1.

Sleutelspelers en hun prestaties

• Lionel Messi: Speelde 125 minuten in twee wedstrijden en scoorde 2 doelpunten, wat neerkomt op een gemiddelde van 1,44 doelpunten per wedstrijd.
  • Lautaro Martínez: Scoorde 3 doelpunten en gaf 1 assist in 231 minuten over vier wedstrijden.
  • Ángel Di María: Scoorde 2 doelpunten en gaf 2 assists in 255 minuten over vier wedstrijden.
  • Cristian Romero en Enzo Fernández: Beide droegen bij met 1 doelpunt aan het succes van het team.

Verdedigende prestaties

• Emiliano Martínez: Speelde in drie wedstrijden en incasseerde slechts één doelpunt, met een percentage van 33,3% wedstrijden zonder tegendoelpunten.

Statistieken van Canada

Canada heeft in 2024 wisselende prestaties laten zien, met een 0-4 nederlaag tegen Nederland en daarna een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk in hun meest recente vriendschappelijke wedstrijden.

• Jonathan David en Alphonso Davies: Beide speelden in twee wedstrijden maar scoorden geen doelpunten.
  • Moïse Bombito en Alistair Johnston: Speelden belangrijke rollen in de verdediging, maar het team incasseerde 4 doelpunten in twee wedstrijden.
  • Stephen Eustáquio: Speelde een cruciale rol op het middenveld, met 160 minuten over twee wedstrijden.

• Maxime Crépeau: Hield de nul tegen Frankrijk in één wedstrijd, terwijl Dayne St. Clair 4 doelpunten incasseerde tegen Nederland.

Samenvatting van de menselijke analyse

De analyse suggereert dat Argentinië met veel vertrouwen het toernooi ingaat, terwijl Canada minder ervaring heeft op het internationale podium. Op basis van de eerdere successen en de huidige vorm van Argentinië worden zij als favoriet voor de wedstrijd beschouwd. Canada’s nieuwe coach, Jesse Marsch, is nog op zoek naar de beste vorm van het team.

Lagerisico tips:

1. Winst voor Argentinië (Laag risico): Op basis van de vorm van Argentinië en de capaciteiten van hun spelers, worden ze verwacht de wedstrijd te winnen. Hoewel Canada zich verbetert, zijn ze nog niet op het niveau van Argentinië.
  2. Doelpunt van Lionel Messi (Laag risico): Messi verkeert in uitstekende vorm en zal waarschijnlijk scoren, vooral in zo’n belangrijk toernooi.
  3. Canada minder dan 1,5 doelpunten (Laag risico): Canada’s aanvallende spel is tot nu toe niet overtuigend geweest en ze zullen waarschijnlijk niet veel doelpunten scoren tegen een goed verdedigend Argentinië.

Conclusie

Argentinië wordt verwacht de wedstrijd te domineren, gezien hun huidige vorm en de capaciteiten van hun spelers. Hoewel Canada zich verbetert, zijn ze nog niet sterk genoeg om een serieuze bedreiging te vormen voor de titelverdedigers. Wat betreft wedden lijken de winst van Argentinië, een doelpunt van Messi en het lage aantal doelpunten van Canada de veiligste inzetten te zijn.