Španjolska – Italija

Europsko Prvenstvo, 20. lipnja 2024.

Detaljna Analiza Utakmice Španjolska – Italija

Statistička Analiza

Španjolska

Španjolska momčad pokazala je impresivne nastupe u dosadašnjim utakmicama. U kvalifikacijama za Europsko Prvenstvo pobijedili su u 10 od 11 utakmica i pretrpjeli samo jedan poraz od Škotske. Ovaj uspjeh odražava se i u njihovoj gol-razlici od 34-4, što je izuzetno impresivno.

Ključni Igrači:

  • Álvaro Morata: Postigao je 6 golova u 11 utakmica, što ga čini najboljim strijelcem momčadi. Prosječno postiže 0,74 gola po utakmici, što predstavlja značajnu prijetnju za protivničku obranu.
  • Dani Olmo: Postigao je 3 gola u 4 utakmice, što je također vrijedno pažnje.
  • Unai Simón: Vratar je primio samo 2 gola u 8 utakmica i 4 puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Španjolska obrana također je jaka, primivši samo 4 gola u posljednjih 10 utakmica. Obrambeni igrači kao što su Robin Le Normand i Dani Carvajal igraju važnu ulogu u uspjehu momčadi.

Italija

Učinak talijanske momčadi u kvalifikacijama za Europsko Prvenstvo također je zapanjujuć. Njihove statistike pokazuju dobro uravnoteženu napadačku i obrambenu igru.

Ključni Igrači:

  • Federico Chiesa: Jedan od njihovih najopasnijih napadača, koji se često nalazi među strijelcima.
  • Gianluigi Donnarumma: Talijanski vratar također igra ključnu ulogu u obrani momčadi, pružajući izvrsne nastupe u mnogim utakmicama.

Talijanska obrana također je jaka, jer momčad obično prima malo golova i ima dobro organiziranu obranu.

Analiza Stručnjaka

Prema stručnjacima, napadačka igra španjolske momčadi izuzetno je opasna, osobito zahvaljujući Morati i Olmu. Osim toga, španjolska obrana je čvrsta, što potvrđuje nizak broj primljenih golova dosad. Talijanska momčad mogla bi, međutim, iskoristiti eventualne pogreške u španjolskoj obrani, osobito s brzinom i tehnikom Chiese.

Mjesto utakmice je neutralno, što osigurava jednake uvjete za obje momčadi.

Savjeti za Klađenje i Analiza Rizika

Savjeti s Niskim Rizikom

  1. Mali broj golova (ispod 3,5): Obje momčadi imaju jake obrane, pa je vjerojatno da će utakmica imati malo golova. Niski rizik
  2. Pobjeda Španjolske ili neriješeno (1X): S obzirom na dosadašnji učinak španjolske momčadi, vjerojatno neće izgubiti. Niski rizik

Savjeti sa Srednjim Rizikom

  1. Álvaro Morata postiže gol: Na temelju trenutne forme Morate, vjerojatno će postići gol u utakmici. Srednji rizik
  2. Obje momčadi postižu gol (BTTS): Obje momčadi imaju jake napadačke igre, pa je vjerojatno da će obje strane postići gol. Srednji rizik

Igrači i Mogući Sastavi

Na temelju očekivanih sastava i statističkih performansi igrača, sljedeći igrači vrijedni su pažnje:

Španjolska:

  • Álvaro Morata (NAP)
  • Dani Olmo (VZ)
  • Unai Simón (VR)

Italija:

  • Federico Chiesa (NAP)
  • Gianluigi Donnarumma (VR)
  • Jorginho (VZ)

Motivacija i Ostali Čimbenici

Utakmica je važna za obje momčadi jer je ključna u grupnoj fazi Europskog Prvenstva. Motivacija je visoka s obje strane, što dodatno povećava tempo i intenzitet utakmice.

Sažetak

Na temelju statističkih podataka Španjolske i mišljenja stručnjaka, kao savjete s niskim rizikom preporučio bih pobjedu Španjolske ili neriješeno te mali broj golova. Savjeti sa srednjim rizikom uključuju gol Morate i golove obje momčadi. Ovi savjeti uzimaju u obzir trenutnu formu obje momčadi, njihove statistike i analize stručnjaka, nudeći niži rizik za kladioničare.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)