Németország – Magyarország

Európa-bajnokság, 2024. június 19. 18:00 (CET)

Statisztikai Adatok és Elemzés

Németország

Németország válogatottja a csoportkörben eddig magabiztosan szerepelt. Az 5-1-es győzelem Skócia ellen különösen kiemelkedő teljesítmény volt. A statisztikai adatok alapján:

  1. Támadó Teljesítmény:
    • Kai Havertz: 4 meccsen 3 gól és 1 gólpassz. A lövései pontosak, a várható gólok (xG) értéke 1.35, ami azt mutatja, hogy az általa szerzett gólok nagy része nem meglepetés.
    • Florian Wirtz: 5 meccsen 2 gól, 3.3 lövés/90 perc. Az xG-je 0.33, ami szintén azt mutatja, hogy jó helyzetkihasználó.
  2. Védekezés és Kapusteljesítmény:
    • Manuel Neuer: 3 mérkőzésen 1 kapott gól, 33.3% clean sheet (kapott gól nélküli mérkőzés).
    • Antonio Rüdiger: Erős védekezés, 3.8 tackle és interception/mérkőzés.
  3. Passzolás és Játékfelépítés:
    • Toni Kroos és Joshua Kimmich kiváló passzpontossággal rendelkeznek (97.1% és 88.9%), ami fontos a labdabirtoklás és támadások felépítésében.

Magyarország

Magyarország csoportkörös teljesítménye, azaz a Svájc elleni 3-1-es vereség említésre méltó. A statisztikai adatok alapján:

  1. Támadó Teljesítmény:
    • Dominik Szoboszlai: 13 meccsen 6 gól, 4 gólpassz. Az xG-je 0.87/mérkőzés, ami azt jelzi, hogy veszélyes helyzetekben van.
    • Barnabás Varga: 11 meccsen 7 gól, 0.9 xG/mérkőzés, ami kimagasló hatékonyságot mutat.
  2. Passzolás és Játékfelépítés:
    • Ádám Nagy és Attila Szalai fontos szerepet játszanak a középpálya és védelem összekapcsolásában. Nagy passzpontosságuk (84.4% és 84.0%) stabilitást ad a csapatnak.

Kockázatértékelés és Tippek

Alacsony Kockázatú Tippek:

  1. Németország győzelme: Németország erősebb formában van és több kulcsjátékosuk is kimagasló teljesítményt nyújtott az eddigi mérkőzéseken. (Alacsony kockázat)
  2. 2.5 gól felett a mérkőzésen: Németország támadósora produktív, és Magyarország is képes gólokat szerezni, így a gólok száma várhatóan magas lesz. (Alacsony kockázat)
  3. Kai Havertz gólt szerez: Havertz jelenlegi formája és xG-je alapján nagy valószínűséggel eredményes lesz. (Alacsony kockázat)

Közepes Kockázatú Tippek:

  1. Mindkét csapat szerez gólt: Magyarország szintén képes gólokat szerezni, míg Németország támadósora szinte biztosan betalál. (Közepes kockázat)
  2. Dominik Szoboszlai gólt lő vagy gólpasszt ad: Szoboszlai kiváló formában van, és gyakran vesz részt gólok előkészítésében. (Közepes kockázat)

Játékos Összehasonlítás és Csapatszerkezet

Németország:

  • A kulcsjátékosok, mint Kai HavertzFlorian Wirtz, és Joshua Kimmich várhatóan kezdőként lépnek pályára.
  • A védelemben Antonio Rüdiger és Jonathan Tah stabilitást biztosítanak.

Magyarország:

  • Dominik Szoboszlai és Barnabás Varga a támadások kulcsfigurái.

Sérülések és Hiányzók:

  • A sérülések vagy eltiltások nem játszanak nagy szerepet a jelenlegi elemzésben, mindkét csapat kulcsjátékosai rendelkezésre állnak.

Motiváció és Konklúzió

A motiváció mindkét csapat számára magas, de Németország otthoni környezetben és jobb formában van, ami előnyt jelent számukra. Magyarország szintén motivált, különösen a Svájc elleni vereség után, de a statisztikák és a játékosok formája alapján Németország az esélyesebb.

Alacsony kockázatú Tippek:

  1. Németország győzelme (Alacsony kockázat)
  2. 2.5 gól felett (Alacsony kockázat)
  3. Kai Havertz gólt szerez (Alacsony kockázat)

A fenti tippek és elemzések alapján a mérkőzés Németország javára dőlhet el, de Magyarország is okozhat meglepetést, különösen a támadósoruk révén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük