Хрватска – Албанија

Европско првенство, 19. јун 2024, 15:00 (CET)

Анализирајући утакмицу, детаљно сам прегледао статистике и стручне анализе. Испод је сажетак кључних налаза и предлога који могу бити ниског или средњег ризика за навијаче.

Општа Анализа

Статистике и Учинак Хрватске:

  1. Напад и Голови:
    • Хрватска је до сада имала мешовите резултате у својим утакмицама. Кључни играчи укључују Андреја Крамарића, који је постигао 4 гола у 9 утакмица, и Ловра Мајера, који је постигао 3 гола и додао 1 асистенцију у 10 утакмица. Крамарићева форма постизања голова је значајна, посебно у већим утакмицама.
    • Према xG статистикама (очекивани голови), Хрватска обично ствара више прилика за гол него што их реализује.
  2. Одбрана и Учинак Голмана:
    • Доминик Ливаковић показао је стабилан учинак на голу, примивши 7 голова у 11 утакмица и сачувао мрежу нетакнутом у 6 од тих. Јошко Гвардиол и Јосип Шутало играју кључне улоге у одбрани.

Статистике и Учинак Албаније:

  1. Напад и Голови:
    • Главни стрелац Албаније је Недим Бајрами, који је постигао 5 голова и додао 3 асистенције у 13 утакмица. Јасир Асани такође се истиче са 4 гола и 3 асистенције. Напад Албаније је релативно уравнотежен, али често постиже мање голова него што би се очекивало према xG.
    • Албанија обично промашује више прилика за гол у поређењу са Хрватском.
  2. Одбрана и Учинак Голмана:
    • Томас Стракоша и Етрит Бериша делили су задатке голмана, обојца су наступили стабилно. Стракоша је примио 3 гола у 7 утакмица, док је Бериша примио 3 гола у 6 утакмица. Берат Ђимсити и Елсеид Хисај су истакнути у одбрани.

Мотивација Тимова и Стручни Увиди

Стручњаци наглашавају да је ова утакмица кључна за обе екипе у смислу напредовања. Хрватска мора победити како би остала на врху групе, док Албанија мора постићи бодове како би задржала своје шансе.

Предлози за Навијаче

Нискоризични Предлози:

  1. Победа или реми Хрватске (ниски ризик): На основу статистика, Хрватска има јачи напад и одбрану и у бољој је форми.
  2. Гол Андреја Крамарића (ниски ризик): Крамарић је један од најпоузданијих стрелаца Хрватске и у доброј је форми.

Средњоризични Предлози:

  1. Обе екипе постижу гол (средњи ризик): Албанија такође може постићи гол, посебно кроз Недима Бајрамија и Јасира Асанија, док је напад Хрватске јак.
  2. Укупан број голова у утакмици преко 2.5 (средњи ризик): На основу статистика напада тимова, очекује се неколико голова.

Сажетак

На основу статистичких података и стручне анализе, Хрватска је вероватнији победник због свог снажног напада и стабилне одбране. Андреј Крамарић и Ловро Мајер могли би бити кључни играчи у нападима Хрватске, док Недим Бајрами и Јасир Асани представљају највећу претњу за Албанију. Очекује се да ће обе екипе постићи гол и да ће у утакмици бити више од 2.5 голова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *