Kroatië – Albanië

Europees Kampioenschap, 19 juni 2024, 15:00 (CET)

Bij het analyseren van de wedstrijd heb ik de statistieken en de analyses van experts grondig onderzocht. Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste bevindingen en suggesties die mogelijk laag of gemiddeld risico voor fans kunnen zijn.

Algemene Analyse

Statistieken en Prestaties van Kroatië:

  1. Aanval en Doelpunten:
    • Kroatië heeft tot nu toe gemengde resultaten behaald in hun wedstrijden. Belangrijke spelers zijn onder andere Andrej Kramarić, die 4 doelpunten scoorde in 9 wedstrijden, en Lovro Majer, die 3 doelpunten scoorde en 1 assist gaf in 10 wedstrijden. De doelpuntenvorm van Kramarić is opmerkelijk, vooral in grotere wedstrijden.
    • Volgens xG-statistieken (expected goals) creëert Kroatië over het algemeen meer doelkansen dan ze benutten.
  2. Verdediging en Prestaties van de Doelman:
    • Dominik Livaković heeft een stabiele prestatie geleverd in het doel, waarbij hij 7 doelpunten tegen kreeg in 11 wedstrijden en 6 keer de nul hield. Joško Gvardiol en Josip Šutalo spelen cruciale rollen in de verdediging.

Statistieken en Prestaties van Albanië:

  1. Aanval en Doelpunten:
    • De belangrijkste doelpuntenmaker van Albanië is Nedim Bajrami, met 5 doelpunten en 3 assists in 13 wedstrijden. Jasir Asani valt ook op met 4 doelpunten en 3 assists. De aanval van Albanië is relatief gebalanceerd, maar scoort vaak minder doelpunten dan verwacht op basis van xG.
    • Albanië mist over het algemeen meer scoringskansen in vergelijking met Kroatië.
  2. Verdediging en Prestaties van de Doelman:
    • Thomas Strakosha en Etrit Berisha hebben de taken van doelman gedeeld, waarbij beiden stabiel presteerden. Strakosha kreeg 3 doelpunten tegen in 7 wedstrijden, terwijl Berisha 3 doelpunten tegen kreeg in 6 wedstrijden. Berat Djimsiti en Elseid Hysaj zijn opmerkelijke verdedigers.

Motivatie van de Teams en Inzichten van Experts

Experts benadrukken dat deze wedstrijd cruciaal is voor beide teams om verder te komen. Kroatië moet winnen om aan de top van de groep te blijven, terwijl Albanië punten moet scoren om hun kansen levend te houden.

Suggesties voor Fans

Suggesties met Laag Risico:

  1. Kroatië wint of gelijkspel (laag risico): Op basis van de statistieken heeft Kroatië een sterkere aanval en verdediging en is het in betere vorm.
  2. Andrej Kramarić scoort (laag risico): Kramarić is een van de meest betrouwbare doelpuntenmakers van Kroatië en is in goede vorm.

Suggesties met Gemiddeld Risico:

  1. Beide teams scoren (gemiddeld risico): Albanië kan ook scoren, vooral door Nedim Bajrami en Jasir Asani, terwijl de aanval van Kroatië sterk is.
  2. Totale doelpunten in de wedstrijd meer dan 2.5 (gemiddeld risico): Op basis van de aanvallende statistieken van de teams worden meerdere doelpunten verwacht.

Samenvatting

Op basis van statistische gegevens en de analyse van experts is Kroatië waarschijnlijker de winnaar vanwege hun sterke aanval en solide verdediging. Andrej Kramarić en Lovro Majer kunnen sleutelspelers zijn in de aanvallen van Kroatië, terwijl Nedim Bajrami en Jasir Asani de grootste bedreiging vormen voor Albanië. Beide teams zullen waarschijnlijk scoren en er worden meer dan 2.5 doelpunten verwacht in de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *