Szlovénia – Dánia

  1. június 16. , Európa-bajnokság

Időjárás előrejelzés

A mérkőzés idejére, 2024. június 16-án 18:00 órakor, Stuttgartban (Mercedes-Benz-Arena) várható időjárás: napos, 22-25°C körüli hőmérséklettel, enyhe széllel. Az ilyen kellemes időjárási körülmények kedveznek a technikásabb játékot preferáló csapatoknak.

Szlovénia statisztikák elemzése

Szlovénia legkiemelkedőbb játékosa a támadósorban Benjamin Šeško, aki 12 mérkőzésen 6 gólt és 3 gólpasszt szerzett, valamint Andraž Šporar, aki 11 mérkőzésen 5 gólt és 3 gólpasszt ért el. Kiemelkedő játékos továbbá Adam Gnezda Čerin (2 gól, 3 gólpassz) és Petar Stojanović (4 gólpassz).

A védelemben Jan Oblak, a rutinos kapus, aki 11 mérkőzésen 76,9%-os védési aránnyal bírt, míg a középhátvéd Jaka Bijol stabil teljesítményt nyújtott.

Dánia statisztikák elemzése

Dánia legjobb formában lévő játékosa Rasmus Højlund, aki 12 mérkőzésen 7 gólt és 1 gólpasszt ért el. Christian Eriksen 10 mérkőzésen 2 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, ami mutatja a középpálya kreatív erősségét. Továbbá Pierre Højbjerg és Joakim Mæhle is fontos szereplők, előbbi 5 góllal és 1 gólpasszal, utóbbi pedig 2 góllal és 1 gólpasszal.

A védelemben Kasper Schmeichel kapus, aki 12 mérkőzésen 55%-os védési arányt produkált, és a rutinos hátvéd Simon Kjær, aki stabilitást ad a védelemnek.

Fogadási javaslatok és elemzések

Alacsony kockázatú tippek

  1. Dánia győzelme (Alacsony kockázat)
    • Dánia erős formában van, a kvalifikációs mérkőzéseken és barátságos meccseken is jó eredményeket értek el. Rasmus Højlund és Christian Eriksen formája különösen figyelemre méltó. Szlovénia védekezése nem annyira stabil, mint Dánia támadósora, ami előnyt jelenthet a dánoknak.
  2. Mindkét csapat szerez gólt (Alacsony kockázat)
    • Mindkét csapat támadósora erős, Szlovénia Benjamin Šeško és Andraž Šporar révén, míg Dánia Rasmus Højlund és Christian Eriksen révén. A mérkőzés támadó szellemű lehet, figyelembe véve mindkét csapat játékstílusát és statisztikáit.

Közepes kockázatú tippek

  1. Rasmus Højlund gólt szerez (Közepes kockázat)
    • Højlund kiváló formában van, 12 mérkőzésen 7 gólt szerzett. A szlovén védelem sebezhető lehet a dán támadó dinamikus játékával szemben, különösen Højlund gyorsaságával és befejező képességeivel.
  2. Több mint 2,5 gól a mérkőzésen (Közepes kockázat)
    • Mindkét csapat erős támadósorral rendelkezik és képes gólokat szerezni. A mérkőzés nyílt játékot hozhat, ahol a támadások dominálnak, így valószínű, hogy több mint 2,5 gól születik.

Részletes elemzés a javaslatokhoz

Dánia formája és játékosai jelenlegi teljesítménye kiemelkedő. Rasmus Højlund és Christian Eriksen kreativitása és gólerőssége dominálhat a mérkőzésen. A dán védelem, különösen Kasper Schmeichel és Simon Kjær irányításával, stabil, bár nem verhetetlen. Szlovénia erős támadói, mint Šeško és Šporar, veszélyt jelenthetnek, de védelmük sebezhető.

A mérkőzés időjárása kedvez a technikásabb, támadó jellegű játéknak, amit mindkét csapat preferál. A nyílt játék és a támadó szellemű megközelítés várhatóan több gólt eredményez, így a „mindkét csapat szerez gólt” és a „több mint 2,5 gól” tippek is megalapozottak lehetnek.

Összességében a legbiztosabb tipp Dánia győzelme, figyelembe véve a csapatok jelenlegi formáját, játékosok statisztikáit és a mérkőzés körülményeit. A dán csapat motivációja is erős, hiszen egy győzelemmel jó pozícióba kerülhetnek a csoportban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük