Portugal – Ierland

11/06/2024

Portugal – Ierland – analyse en voorspellingen voor de vriendschappelijke wedstrijd

De relatie tussen statistiek en analyse

Portugal

Portugal heeft de afgelopen vriendschappelijke wedstrijden wisselende vorm laten zien, met drie gewonnen en drie verloren wedstrijden van de laatste zes. Als onderdeel van hun voorbereidingen op UEFA Euro 2024 is het belangrijk dat de vriendschappelijke wedstrijden eindigen met een positief resultaat. De meest effectieve speler van het team is Cristiano Ronaldo, die 10 doelpunten heeft gemaakt in 10 wedstrijden en daarmee bewijst dat hij nog steeds een belangrijke speler is in de aanval. Bruno Fernandes en Bernardo Silva vertegenwoordigen ook een belangrijk aanvalspotentieel, met Fernandes die negen doelpunten en negen assists heeft in 13 wedstrijden.

Ierland

Ierland is de laatste tijd steeds beter in vorm: ze wonnen twee van hun laatste zes wedstrijden, speelden er twee gelijk en verloren er twee. De prestaties in de vriendschappelijke wedstrijden waren vooral belangrijk omdat ze er niet in zijn geslaagd om zich te kwalificeren voor Euro 2024, dus deze wedstrijden dienen als voorbereiding op toekomstige toernooien zoals de UEFA Nations League. Adam Idah en Michael Johnston vielen op in de aanval, met drie doelpunten in 11 wedstrijden, terwijl Johnston twee doelpunten maakte in acht wedstrijden.

De uitslag van een wedstrijd voorspellen

Portugal

Verwacht wordt dat Portugal met een sterke basiself zal aantreden als Roberto Martinez het voorseizoen positief wil afsluiten. Ronaldo’s terugkeer in de basisopstelling en de aanwezigheid van het trio Fernandes, Silva en Yota in de aanval zullen een serieuze bedreiging vormen voor tegenstanders. In de verdediging zorgen Rúben Dias en João Cancelo voor stabiliteit.

Ierland

Van Ierland wordt verwacht dat het terugkomt van de recente 2-1 overwinning op Hongarije, met Seamus Coleman in de verdediging en Adam Ida in de aanval als belangrijke spelers. Maar gezien het feit dat Ierland zich niet heeft gekwalificeerd voor Euro 2024, kan de motivatie anders zijn dan ze gewend zijn in getipte wedstrijden.

Installaties met laag en gemiddeld risico

Richtlijnen voor laag risico:

Portugal wint (laag risico)

  • Analyse: Portugal speelt thuis, heeft een sterke ploeg en bereidt zich voor op het komende EK. Ze hebben drie van hun laatste zes vriendschappelijke wedstrijden gewonnen en hebben statistisch sterkere spelers in de aanval en verdediging. De terugkeer van Ronaldo zal de voorwaartse lijn verder versterken.

Cristiano Ronaldo scoort (laag risico)

  • Analyse: Ronaldo was een van de meest effectieve spelers in het Portugese nationale team, met 10 doelpunten in 10 wedstrijden. Gezien zijn recente prestaties en zijn rol in de aanval heeft hij een goede kans om te scoren tegen Ierland, vooral thuis.

Portugal scoort meer dan 1,5 doelpunten (laag risico)

  • Analyse: Dit team heeft de laatste wedstrijden doelpunten gemaakt, vooral in vriendschappelijke wedstrijden, terwijl de verdediging van Ierland niet bijzonder solide is met 10 tegendoelpunten in de laatste 10 wedstrijden.

Richtlijnen voor middelhoog risico:

Bruno Fernandes – doelpunt of assist (gemiddeld risico)

  • Analyse: Volgens de statistieken is Bruno Fernandes zeer effectief in de aanval, is hij in blakende vorm en zal hij waarschijnlijk aan de wedstrijd beginnen.

Samenvatting

Portugal zal waarschijnlijk zeer gemotiveerd zijn om hun voorbereidingen af te sluiten met een positief resultaat in de aanloop naar Euro 2024, terwijl Ierland op zoek is naar versterking van hun selectie voor toekomstige toernooien. Op basis van de geanalyseerde statistieken en de prestaties van de spelers zijn er types met een laag risico, terwijl types met een gemiddeld risico ook als redelijk worden beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *