B. Dortmund – Real Madrid

01/06/2024, Finale Lige prvaka

Finale Lige prvaka je izuzetno uravnotežena utakmica, gdje su razlike između momčadi samo suptilne. Svako od posljednja četiri finala odlučeno je jednim golom, stoga se preporučuje oprezno klađenje.

Statistička analiza momčadi

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund je bila izuzetna u Ligi prvaka u sezoni 2023-2024. U 28 utakmica, momčad je postigla ukupno 17 golova i pružila 14 asistencija, što znači ukupno 31 direktni doprinos u golovima. Među glavnim napadačima momčadi ističu se Niclas Füllkrug, koji je postigao 3 gola i asistirao 2 gola u 10.5 utakmica, i Julian Brandt, koji je postigao 2 gola i asistirao 2 gola u 7.8 utakmica.

U obrani, Mats Hummels predvodi momčad sa 1 golom i 1 asistencijom u 12 utakmica,

dok vratar Gregor Kobel ima 8 golova na 11 utakmica i efikasnost obrane od 85.7%. Obrana je jaka, ali ponekad podložna greškama, što pokazuje broj primljenih golova.

Real Madrid

Real Madrid dominira i u La Ligi i u Ligi prvaka. U 38 utakmica, momčad je postigla 85 golova i pružila 66 asistencija. Napad predvodi Jude Bellingham, koji je postigao 19 golova i pružio 6 asistencija u 25.7 utakmica. Vinicius Júnior također je izuzetan sa 15 golova i 5 asistencija u 20.7 utakmica.

U obrani, Antonio Rüdiger i Dani Carvajal igraju ključne uloge, dok na golu Andriy Lunin ima 17 golova na 21 utakmica i efikasnost obrane od 75.4%. Obrana je čvrsta, ali ponekad ranjiva na brze napade.

Usporedba igrača i taktička analiza

Napad

Među glavnim napadačima Dortmunda, Niclas Füllkrug i Julian Brandt su istaknuti. Brandtova kreativnost i Füllkrugova sposobnost završnice bit će ključne. Na strani Real Madrida, brzina i tehnička sposobnost Jude Bellinghama i Viniciusa Júniora predstavljat će ozbiljnu prijetnju za obranu Dortmunda.

Obrana

Iskustvo Matse Hummelsa i obrana Gregora Kobela mogli bi pružiti stabilnost Dortmunda. U obrani Real Madrida, fizička prisutnost Antonija Rüdigera i podrška Danija Carvajala bit će važne.

Klađenje i analiza

  1. Manje od 3.5 golova (niski rizik)

U svakom od posljednja četiri finala Lige prvaka postignuto je manje od 3.5 golova. S obzirom na jaku obranu momčadi i važnost finala, vjerojatno je da će biti malo golova postignuto na ovoj utakmici. I Dortmund i Real Madrid mogu preferirati sigurnu igru na početku kako bi izbjegli rani zaostatak.

  1. Neriješeno u prvom poluvremenu (srednji rizik!)

Finala često počinju oprezno, s obje momčadi pokušavajući procijeniti snagu svojih protivnika i izbjeći rani zaostatak. Neriješeno u prvom poluvremenu je vjerojatno jer obje momčadi počinju defenzivno.

Zaključne misli

Finala Lige prvaka uvijek su posebna utakmica, gdje momčadi izlaze na teren s maksimalnom koncentracijom i taktičkom pripremom. Dortmund i Real Madrid su oba jaka tima i obje strane imaju nekoliko izuzetnih igrača. Na temelju navedenog, preporučeni savjeti za klađenje mogu biti sigurnije opcije za odabir, uzimajući u obzir statistiku i formu oba tima. Međutim, ishod utakmice je teško predvidjeti, pa se savjetuje oprez u svim klađenjima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)