Gibraltar – Škotska

03/06/2024, prijateljska utakmica

Pregled

Cilj prijateljske utakmice je da timovi pripreme i testiraju svoju formu pre predstojećih takmičenja. Škotska želi da prekine svoj dugotrajan niz bez pobede, dok bi za Gibraltar bilo koji pozitivan rezultat bio ogroman uspeh.

Statistička analiza

Statistika Gibraltara:

  • Gibraltar je izgubio svih osam utakmica u kvalifikacijama za UEFA Euro 2024, sa gol razlikom 0-41.
  • Tim je primio 41 gol, što je 5,12 golova po utakmici.
  • Napadači nisu uspeli da postignu gol, a samo 9 šuteva su išli u okvir gola, od kojih su 2 bila u okvir.
  • Njihova odbrana je takođe slaba, tim je dozvolio 92 šuta, od kojih je 57,6% bilo odbranjeno.

Statistika Škotske:

  • Škotska je bila bolji tim u kvalifikacijama, ali nisu uspeli da pobede u poslednjih sedam utakmica.
  • Škotska je postigla 19 golova u poslednjih sedam utakmica, što je 2,71 gol po utakmici.
  • Napadači Škotske, posebno Scott McTominay i John McGinn, su bili izvanredni. McTominay je postigao 7 golova u 9,3 utakmice, dok McGinn ima 3 gola i 2 asistencije u 9,5 utakmica.
  • Angus Gunn, škotski golman, ima procenat odbrana od 85,7% u 8 utakmica.

Analiza stručnjaka

Stručnjaci veruju da će Škotska biti motivisana da poboljša svoju lošu formu u prijateljskim utakmicama i povrati samopouzdanje pre Evropskog prvenstva. Loša forma Gibraltara i činjenica da nisu postigli gol u poslednjih 12 utakmica jasno pokazuje da je Škotska veliki favorit za pobedu.

Igrači i povrede

  • Gibraltar: Ključni igrači su 42-godišnji Lee Casciaro i vezista Liam Walker. Obojica su iskusni igrači, ali je ukupni kvalitet tima niži, posebno u napadu i odbrani.
  • Škotska: Ima nekoliko povređenih igrača uključujući Lyndon Dykesa, Lewisa Fergusona, Aarona Hickeya i Nathana Pattersona. Međutim, Škotska ima širi tim i trebala bi biti u mogućnosti da nadomesti ove izostanke.

Moji saveti i njihova procena

  1. Pobeda Škotske (niski rizik) Presuda: Škotska je mnogo jači tim i čak sa povredama biće dominantni protiv Gibraltara, koji je izgubio sve svoje utakmice i nije postigao gol. Obrazloženje: Napad Gibraltara je slab i njihova odbrana se lako probija. Škotska će biti motivisana da se vrati na pobedničke staze.
  2. Škotska postiže više od 1,5 gola (niski rizik) Ocena: Napadači Škotske, poput McTominaya i McGinna, su sposobni da postignu više golova. Odbrana Gibraltara je vrlo slaba, što potvrđuje 41 primljen gol. Obrazloženje: Na osnovu statistike škotskih napadača i defanzivnih slabosti Gibraltara, verovatno je da će Škotska postići više golova.
  3. Gibraltar ne postiže gol (niski rizik) Presuda: Napad Gibraltara je bio potpuno neefikasan u poslednje vreme, i činjenica da nisu postigli gol u poslednjih 12 utakmica je jak pokazatelj. Obrazloženje: Odbrana Škotske, iako ne najjača, je ipak dovoljna da spreči Gibraltar da postigne gol, posebno u prijateljskoj utakmici.

Zaključne misli

Statistička i stručna analiza jasno pokazuje da je Škotska favorit za pobedu. Na osnovu loše forme Gibraltara i snažne napadačke igre Škotske, gore pomenuti saveti se mogu smatrati niskorizičnim. Uzimajući u obzir sve faktore, očekuje se dominacija Škotske u ovoj utakmici, čak i ako je u pitanju prijateljska utakmica sa nižim ulozima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *