Banfield – Newell’s Old Boys

05/06/2024 1:00, Srednjeevropski čas, Argentine Primera Division

Spopad med Banfieldom in Newell’s Old Boys obeta zanimivo tekmo, saj sta obe ekipi v različni formi in imata različne prednosti. V svoji analizi bom upošteval statistične podatke in analizo človeških strokovnjakov, da bi dobil celovito sliko o tem, kaj lahko pričakujemo.

Statistični podatki in analiza

Banfield

Trenutna forma Banfielda ni spodbudna, saj na zadnjih tekmah ni uspel zmagati, kar bi lahko bil znak resnih težav z motivacijo. Na dosedanjih treh tekmah so dosegli le en gol in jih pet prejeli, kar kaže na slabo igro v napadu in obrambi. Ekipni xG (pričakovano število golov) je 1,9, medtem ko je xGA (pričakovano število prejetih golov) 4,7, kar nakazuje, da ne le ustvarjajo malo situacij, ampak je šibka tudi njihova obramba.

To potrjujejo tudi rezultati nekaterih igralcev: Milton Giménez je na primer dosegel gol, preostali napadalci pa niso dosegli zadetka. V obrambi je bil nastop vratarja Marcela Baroverja mešan: njegova 50-odstotna uspešnost ni bila zares izjemna, k čemur je pripomogla še slaba obramba ekipe.

Newell’s Old Boys

Newell’s Old Boys pa so v boljši formi. Na dosedanjih treh tekmah so dosegli tri gole in prejeli le enega. Njihov xG znaša 2,8, xGA pa 1,4, kar pomeni, da so učinkovitejši tako v napadu kot v obrambi.

Njihov izjemni igralec je Brian Aguirre, ki je že dosegel en gol in ustvaril več obetavnih situacij. Vratar Lucas Hoyos je bil odličen in je s 83,3-odstotnim odstotkom rešenih strelov pomembno prispeval k uspehu svoje ekipe.

Strokovna analiza

Po poročilih strokovnjakov ima Banfield težave z motivacijo, kar potrjujejo tudi slabi rezultati na zadnjih tekmah. Več igralcev igra izven forme, kar še dodatno otežuje položaj ekipe. Newell’s Old Boys so po drugi strani pokazali motivirano in osredotočeno igro, kar dokazujejo njihove dosedanje zmage.

Stavni nasveti

Spodaj so trije nasveti za stave z nizkim tveganjem, ki temeljijo na statističnih podatkih in strokovnih analizah:

  1. Newell’s Old Boys zmaga ali remi (nizko tveganje)
  • Analiza: trenutna oblika Newell’s Old Boys je boljša od Banfieldove. Statistični podatki in strokovne analize kažejo, da bosta verjetno vsaj remizirala, če že ne zmagala. Slaba igra Banfielda v napadu in obrambi še povečuje možnosti za to.
  1. Newell’s Old Boys doseže manj kot 1,5 gola (nizko tveganje)
  • Analiza: Newell’s Old Boys so na dosedanjih tekmah prejeli le 1 gol, njihova obramba pa je trdna. Vratar Lucas Hoyos je v odlični formi, kar povečuje možnosti za zmago. Slaba igra Banfielda v napadu prav tako prispeva k tej napovedi.

Zaključek

Pri napovedovanju tekme med ekipama Banfield in Newell’s Old Boys sem upošteval statistične podatke obeh ekip in strokovne analize. Glede na trenutno formo in statistične kazalnike Newell’s Old Boys so verjetno favoriti tekme. Šibka igra ekipe Banfield v napadu in obrambi ter motivacijske težave ekipe še povečujejo verjetnost uspeha Newell’s Old Boys. Priporočeni stavni nasveti so nizko tvegani in dobro podprti z razpoložljivimi podatki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja